Hoge bloeddruk door drugs

By | 22 april, 2013

Een hoge bloeddruk kan verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen hebben er geen last van en andere mensen hebben meer problemen om het onder controle te houden. De levensstijl die mensen er op nahouden heeft een grote invloed op de bloeddruk, maar de genen van de ouders kunnen hier ook een rol in spelen.

Een hoge bloeddruk kan ook veroorzaakt worden door een verslaving aan drugs. Er zijn een aantal stimulerende drugs zoals cocaïne en speed / pep. Deze drug zorgt voor een stimulerende werking op het lichaam en overbelasting van het hart en de bloedvaten. Bij het gebruik over een langere periode kunnen deze drugs permanente schade aanrichten bij de gezondheid van een gebruiker.

Combinatie effect
Alleen door het gebruik van de drugs loopt een gebruiker het risico dat hij te maken krijgt met een verhoogde bloeddruk. Helaas lopen gebruikers het risico dat de klachten erger worden omdat een hoge bloeddruk ook genetisch bepaald kan zijn.

Een bloeddruk kan erfelijk zijn maar de leefwijze van een mens kan ook bijdragen aan een verhoogde bloeddruk. Mensen die dagelijks veel roken en drinken (nuttigen van alcoholische dranken) lopen een groter risico dan mensen die dit niet doen.

In praktijk blijkt vaak dat mensen die een verslaving hebben aan drugs er ook nog eens een slechte leefwijze op nahouden. Het combinatiegebruik van drugs, alcohol en nicotine kunnen ernstige complicaties geven voor gebruikers met alle gevolgen van dien. Het is dus van groot belang om een goede balans te vinden met uw gezondheid.