Hoge bloeddruk behandeling met medicijnen

By | 18 juni, 2012

Met het aanpassen van uw levensstijl en door te letten op uw zoutgebruik kan de bloeddruk dalen. Blijft de bloeddruk te hoog, dan schrijft uw huisarts u tevens medicijnen voor. Er zijn verschillende soorten geneesmiddelen om hoge bloeddruk te behandelen. Als uw bloeddruk een jaar of langer goed is, kan uw huisarts samen met u bekijken of u uw medicijngebruik kunt verminderen. In veel gevallen moeten medicijnen tegen een hoge bloeddruk echter levenslang worden gebruikt.

Er zijn mensen die het niet zo nauw nemen met de medicijnen, vooral omdat ze nergens last van hebben. Dit is niet verstandig, omdat de kans op een hartinfarct of een beroerte dan groter wordt. Neem uw medicijnen volgens voorschrift in. Stop nooit ineens met het gebruik. Overleg altijd eerst met uw arts!

In het begin kunt u last hebben van bijwerkingen, maar de meeste verdwijnen na verloop van tijd. Meld eventuele klachten altijd aan uw arts, ook als u denkt dat ze niets met de medicijnen te maken hebben. Er zijn vele soorten middelen tegen hoge bloeddruk. Dus als u een bepaald medicijn niet goed verdraagt, is er altijd wel een ander dat beter bij u past.

Wilt u meer informatie over een gezonde leefstijl, gezonde voeding, meer bewegen en stoppen met roken, raadpleeg dan uw huisarts.