De bloeddruk verlagen

By | 17 juni, 2012

Als eenmaal een te hoge bloeddruk is vastgesteld, bepaalt de arts in overleg met u de behandeling.

U zult altijd het advies krijgen om een gezonde voeding te gebruiken en uw zoutinname te beperken. Als u te zwaar bent, is het belangrijk om af te vallen. Een diëtist kan u behulpzaam zijn bij het samenstellen van een evenwichtig voedingspatroon. Daarnaast is een gezonde leefstijl sowieso belangrijk, dat wil zeggen voldoende beweging, stoppen met roken en zo ontspannen mogelijk leven.

Met het aanpassen van uw leefstijl en door te letten op uw zoutgebruik kan de bloeddruk dalen. Blijft de bloeddruk te hoog, dan zal uw arts medicijnen voorschrijven. Als u naast een hoge bloeddruk ook andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten hebt, bijvoorbeeld een te hoog cholesterolgehalte of suikerziekte, worden eerder medicijnen voorgeschreven.

Voor het verlagen van de bloeddruk is het dus belangrijk:

  • gezond te eten en de zoutinname te beperken
  • af te vallen bij overgewicht
  • een gezonde leefstijl na te streven: voldoende beweging, niet roken en zo ontspannen mogelijk leven
  • (eventueel) medicijnen te gebruiken

One thought on “De bloeddruk verlagen

  1. Monique

    Met name zoutinname beperken lijkt mij te alle tijden een verstandige maatregel. Tegenwoordig zit in alles wat we eten zout, waardoor we simpelweg teveel zout in ons lichaam krijgen. Sinds ik erop let heb ik minder last van duizeligheid of licht gevoel in mijn hoofd.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *